Eritreanska föreningen leker för ökad gemenskap och minskad diskriminering.

SUNDSVALL
Klick här för Källa

En lördag i månaden ses de på biblioteket i Kulturmagasinet. Den eritreanska föreningen har en barncirkel för barnen där de får leka, pyssla och sjunga. Föreningens ordförande, Biniam Tsegay, berättar att barnen ser fram emot dessa lördagar. De går på olika förskolor och skolor i Sundsvall och detta blir ett tillfälle för alla att träffas.

– Men det handlar inte bara om att barnen ska få leka. Vi arbetar mot diskriminering och detta är en möjlighet för barnen att känna en tillhörighet och stärka sin egen identitet, säger han.

Eftersom föreningen bara funnits i ett år är allting nytt, men Biniam Tsegay berättar att de arbetar med att utöka verksamheten. Målet är att bevara den eritreanska kulturen och bidra till en gemenskap bland eritreanerna, speciellt de nyanlända i Sundsvall. De firar bland annat Eritreas nationaldag och andra högtider tillsammans.

– Utöver det anordnar vi träffar för allmänheten, som till exempel barncirkeln, i hopp om att introducera den eritreanska kulturen för Sundsvallsborna. Vi arbetar för integration och för varje medlems intresse. Vi vill att alla ska känna sig välkomna, oavsett om det är inom eller utanför föreningen, säger Biniam Tsegay.